Budget Lease NL

  • Home
  • /
  • Wat is financial lease?

Wat is financial lease?

Financial lease is een zakelijke leasevorm waarbij je een auto voor je onderneming financiert via een bank. Met deze leasevorm ben jij de economische eigenaar van de auto, wat betekent dat je belastingvoordelen zoals afschrijvingskosten en BTW aftrek kunt krijgen. Toe aan een nieuwe auto of bedrijfswagen? Budget Lease NL helpt je op weg!

Hoe werkt Financial Lease?

Het werkt als volgt: de bank financiert de aankoopsom van de auto en jij betaalt deze terug in maandelijkse termijnen. Aan het einde van de leaseperiode wordt de auto volledig jouw eigendom. Dit is vergelijkbaar met het afsluiten van een hypotheek voor een huis, waarbij het huis het onderpand van de bank is totdat de lening is terugbetaald.

Wat zijn de voordelen van Financial Lease?

Een belangrijk voordeel van Financial Lease is dat je zelf de controle hebt over zaken zoals de looptijd van het contract, het maandelijkse bedrag en de keuze van de garage voor onderhoud. Ook kun je zelf bepalen hoeveel kilometers je rijdt en of je de auto ook privé wilt gebruiken. Dit geeft veel vrijheid aan zelfstandige ondernemers.

Ook kun je helemaal zelf bepalen hoe lang je de auto wilt leasen, hoeveel je maandelijks wilt betalen, en waar je de auto wilt laten onderhouden. Ook kun je zelf kiezen hoeveel kilometers je met de auto wilt rijden en of je deze ook privé wilt gebruiken. Dit geeft jou als ondernemer veel vrijheid en controle over je auto.

Bovendien kun je met Financial Lease verschillende soorten auto’s kiezen die het beste passen bij jouw bedrijf, van personenauto’s tot bedrijfswagens.

Financial Lease, Operational Lease of Shortlease… wat moet ik kiezen?

In vergelijking met andere leasevormen, zoals operational lease en shortlease, biedt Financial Lease meer voordelen. Bij operational lease bepaal je vooraf een leaseperiode en lever je de auto weer in, zonder dat je eigenaar wordt en zonder fiscale voordelen. Shortlease is een optie voor een korte periode, maar het kan duur uitvallen en biedt geen fiscale voordelen.

Kortom, Financial Lease is een aantrekkelijke optie voor ondernemers die op zoek zijn naar een flexibele financieringsmethode voor hun bedrijfsauto’s, met belastingvoordelen en de mogelijkheid om uiteindelijk eigenaar te worden van de auto. 

Nieuwsgierig geworden naar wat de mogelijkheden voor jou zijn? Neem dan nu contact met ons op!
 

Advies nodig van een Lease expert?

Bij Budget Lease NL streven we ernaar om altijd de beste aanbieding op de markt te bieden aan onze klanten.

Dankzij onze sterke relaties met dealers en banken kunnen we onderhandelen en speciale deals en voordelen verkrijgen. Hierdoor kunnen we jou een concurrentieel voordeel bieden en ervoor zorgen dat je de meest gunstige prijs en voorwaarden krijgt bij het leasen of financieren van jouw (bedrijfs)voertuig.

Bij Budget Lease NL krijg je waar voor je geld en kun je vertrouwen op onze inzet om de meest aantrekkelijke marktaanbiedingen voor jou te realiseren.

1Chat met ons